Blog
•• Chemie v kosmetice •• Konzervační látky - nutné zlo?
Konzervanty do kosmetiky a jídla je přidáváme, aby zabíjely potenciálně nebezpečné mikroorganismy. Problém je, že i lidé jsou "organismy", jen o dost větší. Mohou na nás "jedovaté" konzervanty fungovat podobně jako na tyto malé breberky? Je třeba se konzervačních látek obávat? A lze vyrábět zcela nekonzervovanou kosmetiku?
Vyznáte se ve složení kosmetiky? Aneb rychlý průvodce, jak z etikety poznat chemii vs. přírodu
Etikety kosmetických přípravků někdy více připomínají učebnici chemie než něco, co by mělo zákazníkům pomoci v rozhodování se při koupi. Malá písmenka, nesrozumitelné názvy použitých surovin a další nepříjemnosti nejsou ničím výjimečným. Pojďme se společně podívat na to, jak se i jako nechemik orientovat v informacích, které si můžete přečíst na kosmetice.